Reprise: LCHF chokoladefondant

Har du ikke prøvet at lave denne endnu, jamen så er det på høje tid! Det er virkelig lækkerhed på højt niveau og så er den bare drønsimpel at lave.
Jeg har tidligere blogget opskriften (her), men sommervejret indbyder til udendørs fotostudie og flottere fotos - og så tåler denne dessert bestemt et indlæg mere på bloggen. Du kan godt udelade vanillepulveret, det smages stort set ikke. Here goes:

Du skal bruge:
2 små æg
½ tsk. vanillepulver (kan udelades)
60 smør
75 g mørk chokolade*

*vi brugte 50g 85% og 25g 70% mint. Brug hvad du har og kan lide.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 C (alm. ovn).
Smelt smør og chokolade i en gryde. Tag gryden af varmen inden chokoladen er smeltet helt - og rør rundt til en ensartet chokolademasse. Lad chokoladen køle af - sæt evt. chokoladen på køl i 10 min, den må nemlig ikke være for varm når den vendes i æggene (de skal helst have samme temperatur).
Imens piskes æg (og vanillepulver) cremet og luftigt i en skål.
Vend forsigtet chokoladen i de piskede æg og fordel i to ramekiner (mine rummer ca. 2 dl). Fyld ikke formene helt op til kanten, da dejen hæver.
Giv dem 8 minutter (afhængigt af ovn og form) i midten af den varme ovn. De skal være "blævrende" hvis du ryster dem let. Servér!

Rigtig god weekend!!

(Psst.. har du husket at deltage i fødselsdagskonkurrencen?)